Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidsnön återvinns

Annons

I stället för att forsla bort den dyrbara skidsnön, 25000 kubikmeter till ingen nytta, bygger man upp en snowcrossbana på bromsplanet vid hoppbackarna och kör en snowcrosstävling med stora delar av svenska eliten på plats.

Mats Stenman, ansvarig för snowcrosstävlingen, berättar hur tävlingen kom till stånd:

- Jag var med och jobbade i The Battle-organisationen tillsammans med eldsjälarna Jacob Söderqvist och Kalle Strand. Vi började resonera om att göra någonting av den dyrbara snön.

Istället för vila efter några hektiska veckor för The Battle-gänget blir det att börja om på nytt tillsammans med Lingheds IF skoterklubb med Stenman och Ove "Slägga" Eriksson i spetsen.

- Vi är ett 20-tal ungdomar som arbetat i stort sett dygnet runt för tävlingen The Battle, nu får en del av dom jobba lite extra, säger Kalle Strand, en av grundarna till The Battle.

Arbetet med att forsla snö och bygga hopp på bromsplanet började i måndags, sedan dess har pistmaskinen gått dygnet runt.

Och snön räcker gott och väl till för att skaffa en häftig stadioncrossbana med hopp på 3-7 meter. Banan är uppbyggd med bra uppsikt över vad som händer och utformningen är häftig med mycket extrema hopp och knölar.

- Vi har lyckats få hit i stort sett hela den svenska eliten och två av Finlands bästa åkare.

- Det här blir startskottet för en årlig Snowcrosstävlingen som ska ligga i anslutning till Skidspelen och The Battle, lovar Mats Stenman.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons