Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidskyttar uppmärksammades för framskjutna placeringar

Annons

En skidskytteavslutning har hållits i Lima där man delat ut priser för den gångna säsongen som varit mycket framgångsrik.

Åsa Lif och Tobias Arwidson uppmärksammades extra för sina fina insatser under säsongen. Åsa Lif för sitt guld på distans och brons i sprint vid skidskytte USM i Torsby samt vid USM i Boden där det också blev ett brons. Tobias Arwidson uppmärksammades för sin bronsmedalj på distans i sitt första junior-SM i Boden och han har också deltagit i en ungdomslandskamp i Finland där han blev fjärde man på sprint. I övrigt har han också en hel del andra framskjutna placeringar.

Andra framgångsrika skidskyttar är bland annat klubbens stora stjärna Jakob Börjesson som deltagit i Europacuper under säsongen och han tillhör också det svenska skidskyttelandslaget.

När det gäller andra framgångsrika skidskyttar kan nämnas Marie Larsson i D 15-16 och Robin Westling i H 15-16 och andra som gjorde bra ifrån sig under SM-dagarna var Madeleine Matsson, Caroline Westling och Fredrik Karlsson.

I början av maj deltog Robin Westling och Åsa Lif i ett talangläger för unga lovande skidskyttar och detta hölls i Östersund.

Juniorernas höjdpunkt i vinter är att försöka ta en plats till Maine i USA där junior-VM arrangeras i slutet av januari månad nästa år och ungdomarna har i första hand siktet inriktat på ungdomslandskampen som den kommande säsongen arrangeras av Sverige.

Lima har under många år varit det starkaste skidskyttefästet i Dalarna och man har i dag många talanger som väntas få stora framgångar i skidskytte i framtiden. Många av Limas duktiga skidskyttar studerar också vid skidskyttegymnasiet i Torsby i Värmland och man har där mycket fina förutsättningar då det gäller träning och att förkovra sig i skidskyttesporten.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons