Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidskyttar avslutade framgångsrik säsong

Annons

På fredagskvällen kunde skidskyttarna i Dala-Järna IK summera en mycket framgångsrik säsong. SM-guld i stafett och tre individuella medaljer på juniorsidan gör att klubben står väl rustad för framtiden.

- Jag tror aldrig att vi haft så många framgångsrika åkare som under den här säsongen, säger Mor Göte Nilsson, en av krafterna bakom skidskyttet i Järna.

Tidigare år har det främst varit på seniorsidan som klubben haft sina största framgångar. Inför den här säsongen tvingades dock flera av seniorerna att sluta på grund av skador och andra orsaker. Några stora förhoppningar hade därför inte klubben inför säsongen vilket gör det än roligare att konstatera ungdomarnas framfart.

Under DM-tävlingarna som avgjordes i Lima tog klubben hela 16 medaljer varav nio guld. Elias Brindbergs föjde upp sina två SM-brons med att bli dubbel DM-guldmedaljör i klassen 13-14 år. Trots de stora framgångarna snuvades han på klubbmästartiteln av Markus Hederskog.

14-åriga Maria Tillman har utöver SM-silvret radat upp idel guldmedaljer. Två från DM, klubbmästerskapet och hon vann även klubbens interna mästerskap i precisionsskytte.

Mest överraskande var nog ändå stafettguldet vid SM där trion Gabriel Stegmayr, Niklas Larsson och Filip Säljgård efter relativt anonyma insatser under de individuella distanserna lyckades överträffa sig själva och helt otippade se till att stafettguldet i seniorklassen gick till Dala-Järna IK.

Vid avslutningen som hölls i klubblokalen vid Snöå skidstadion belönades klubbmästarna med medaljer och 17-årige Gabriel Stegmayr fick även ta emot utmärkelsen som årets man inom DJIK efter en enastående säsong.

Till de största framgångarna hör en seger i Sverigecupen vid tävlingar i Torsby och Gabriel har även representerat Sverige vid en ungdomslandskamp i Finland. Där ingick han i det svenska lag som tog en andraplats i stafetten. Efter endast ett par år som skidskytt har Gabriel tagit stora kliv uppåt på rankinglistorna och tillhör i dag Sverigeeliten i sin åldersklass.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons