Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidpubliken kommer inte för att supa

Annons

Svar till "Den bofaste kämpen",

den 6 februari.

Signaturen är kritisk mot att jag medverkat till att det absoluta alkoholförbudet tagits bort på Lugnet i Falun.

Signaturen är också kritisk till att jag vill avskaffa ofoget med så kallade vip-serveringar vid Svenska Skidspelen.

Lugnets sport- och fritidsanläggningar i Falun är en av de mest betydande nationella och internationella idrottsarenorna i Dalarna. Kronas juvel är världsmästerskapen i skidor och de årligen återkommande Svenska Skidspelen.

Jag tillhörde den majoritet av politiker som röstade bort det i mina ögon absurda alkoholförbud som tidigare gällt vid idrottsevenemang på Lugnet. De serveringar som trots allt funnits vid Svenska Skidspelen har dessutom i hög grad enbart vänt sig till den delen av publiken som fått gratisbiljetter av vip-modell medan de tusentals som själva löser sin entréavgift inte fått tillträde till serveringstälten.

Inför kommande stora evenemang på Lugnet är det nu emellertid möjligt för restaurangägare att söka tillstånd för mat- och alkoholservering.

De folkhälsopolitiska riskerna med detta är lika med noll eftersom skidpubliken inte tar sig upp till Lugnet för att supa. Det är alldeles självklart att den vuxna människa som så vill ska kunna ta ett glas vin eller två i samband med tävlingarna.

Jag anser dessutom att vip-serveringarna är omoderna och diskriminerande. Jag tror att få egentligen störs av om "Herr och fru Svensson" samtidigt kan ta en matbit vid bordet bredvid!

WIDAR ANDERSSON (S)

Mer läsning

Annons