Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidglädje i påsk

Annons

Vid en rundringning under veckoslutet fick tidningens medarbetare nästan uteslutande glädjande rapporter från de spår- och backansvariga.

När det gäller slalom- och snowboardåkningen är det mer eller mindre garanterat att nedfarterna är i så bra skick att de klarar det nalkande mildvädret som enligt meteorologerna på SMHI väntas medföra åtskilliga plusgrader redan dagarna före påsk.

Från Fjällberget i Grängesberg meddelas att pisten är mycket välpreparerad och tål varmt väder förutsatt att det inte blir alldeles extremt. Målsättningen är att anläggningen, inklusive serveringen och ski-shopen, ska hållas öppen under hela lovet.

Torbjörn Sörhuus i styrelsen för NSK (Norrbärke skidklubb) Alpina sektionen konstaterar att också Uvbergsbacken i Morgårdshammar är i god kondition. Även där finns en ambition att hålla öppet för åkning hela lovveckan.

- Backen ligger i söderläge och solen tar mycket. Vad vi behöver är kalla nätter så det tar ett tag innan det tinar upp.

För Smedjebackens längdåkare är det emellertid mer osäkert.

- I skogen är det inte speciellt mycket snö och det är inget bra underlag. Det har varit en dålig säsong i spåren i Uvbergsterrängen. Vintern har kommit fel i tiden, konstaterar fritidschefen Håkan Wallman.

De kommunala längdspåren i Ludvika kommun var på fredagskvällen i bra kondition och förhoppningen är att de ska vara åkbara över påskhelgen.

- Spåren är bra och på Ljungåsen är de jättefina just nu, meddelar spårchefen Karl-Gunnar Boman som även han hoppas att vädrets makter inte ska bjuda mera vårvärme än att påskåkningen räddas.

Populära spår finns även stadsnära på Biskopsnäset och gamla elljusspåret på Högberget finns också på bekvämt avstånd för de som bor centralt.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons