Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidfest på Ljungåsen

Annons

Det var några av programpunkterna när Grangärde löparklubb tillsammans med Grängesbergs scoutkår bjöd in till årets upplaga av Skidans dag på Ljungåsen i lördags.

Trots råkallt och disigt väder var det många som kom till skidanläggningen för att få uppleva några trevliga timmar i detta lokala eldorado för skidsport och motion.

- Det här är fjärde året i rad som vi arrangerar Skidans dag men nytt för i år är att scoutkåren är medarrangör, berättade Lasse Frisk i styrelsen för löparklubben.

Skidans dag är vid det här laget en årligen återkommande tradition, ett familjearrangemang, som löparklubben vill slå vakt om för framtiden.

För barnen torde Hedenhösloppet ha varit dagens höjdpunkt. Starten var gemensam och det påminde faktiskt om ett Vasalopp i miniatyr när ett 50-tal kämpaglada åkare susade ut på tävlingsbanan.

- Vi vill ju göra något speciellt för barnen, sade Frisk som vidare kunde berätta att åksträckan var 600. Det bedömdes vara lagom för detta knattelopp som dessutom var helt fritt från hetsande tidtagning.

Efteråt förrättades prisutdelning. Alla belönades med såväl ett snyggt diplom som plaketter. Förutom detta förekom också utlottning av en mängd priser som skänkts av givmilda företagare i bygden. Arrangörerna uttalade stor tacksamhet för alla bidrag.

Vid servicebyggnaderna förekom hela tiden en rad olika begivenheter, bland annat vallningshjälp och tipspromenad.

Där förekom också en del scoutaktiviteter som eldning, knopknytning och kast med livlina. Scouterna hade även tagit med och satt upp ett stort militärtält. Där kunde de som kände sig frusna gå in och värma sig vid den heta kaminen.

I serveringen lockade funktionärer med fika och "Dalarnas godaste våfflor". För underhållningen svarade trubaduren Tobbe Norberg från Nyhammar.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons