Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidfest i Sälenfjällen

/
  • Alpin Skidfest.-För första gången någonsin kommer alla alpina sporter att finnas på plats då Ski Funtastic avgörs under ett par dagar i Ullabacken i Lindvallen. Det blir den största skidfesten för ungdomar någonsin konstaterar Svante Ädling, Malungs Slalomklubb, Alpine chefen Johan Monsén, nationelle chefen Thomas Sjödin och Owe Sivertsen i Ski Star i Sälen.

Annons

-Det här är också första gången som alla alpina sporter kommer att finnas på plats i Sälenfjällen. Det är ett steg att utveckla den alpina sporten ytterligare och på det här sättet bygga en mötesplats för alla som sysslar med en alpin sport och här kommer morgondagens alpina stjärnor att få umgås med nuvarande elit säger alpine chefen i Svenska Skidförbundet Johan Monsén.

- Det är viktigt att de unga inspireras och att de har möjlighet att få träffa sina förebilder i samma skidbacke. Och det här är en ide som bara kan utvecklas genom det samarbete vi har idag från Skidförbundet, Ski Star i Sälen och Malungs Slalomklubb säger Skidförbundets nationelle chef Thomas Sjödin.

Svante Ädling i Malungs Slalomklubb som varit med sen starten av Miss Rossignol konstaterar att det här verkligen blivit ett arrangemang som man inte ens kunde drömma om 1990 då tävlingen var i ett avgörande skede om den kunde fortsätta eller inte.

- Vi kände då att vi var tvungen att få ett bra samarbete med näringen i det här fallet Lindvallen och det blev en nystart som sedan gjort den här tävlngen till vad det är idag med deltagande från stora delar av världseliten säger Svante Ädling.

En av huvudägarna i Ski Star Erik Paulsson har också en fond som skall stötta alpin ungdom och till de tre första i varje ungdomsklass under de två dagarna samt två utlottade sammanlagt 20 ungdomar ges ett stipendium där ungdomarna någon gång efter nyår får deltaga i ett alpint läger tillsammans med landslagsåkarna. Varje stipendium är värderat till cirka 6000 kronor och sammanlagt delas således 120.000 kronor i stipendier ut till alpina ungdomar.

Under fredagen deltar 140 seniorer för herrar och sammanlagt 260 pojkar i ungdomsklasserna i Mr Lindvallen och samma antal deltagare är det sen på lördagen i Miss Rossignol.

- Arrangemanget har ett mycket starkt stöd av näringslivet och det är en förutsättning för att vi skall kunna genomföra ett sånt här arrangemang säger Svante Ädling i Malungs Slalomklubb. Totalt räknar arrangörerna med att cirka 200 funktionärer kommer att arbeta ideellt under de tå tävlingsdagarna och det är en säker och mycket kunnig organisation som varit med under många år.

- Vid målområdet kommer det som vanligt att vara massor av aktiviteter och underhållning liksom många utställare som är förknippade med den alpina sporten säger Owe Sivertsen i Ski Star som räknar med att det utlovade fina vårvädret kommer att göra de här tävlingsdagarna till en oförglömlig skid- och folkfest i Ullabacken i Lindvallen.

Det kan noteras att den här tävlingen började egentligen 1979 med Snödroppsslalom vid Sälenstugan men redan 1980 blev det Lady Lange fram till 1990 då tävlingen kom att heta Miss Rossignol och från och med nu heter arrangemanget Ski Funtastic.

Mer läsning

Annons