Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skickliga hantverkare på plats i Storänget

Annons

- Vi har varit här i många år men det är ändå inte särskilt många som vet att det går bra att besöka oss utan att behöva lösa entré till Ingmarsspelen, säger Anita Eriksson, keramiker från Lövhagen som är en av de som håller till i festplatsens loge.

Vid den anrika folkparkens entré är biljettluckorna bemannade vilket leder till att många tror att det redan där måste lösas entré till parken under de dagar som föreställningar ges.

- Det är synd att inte alla vet att det är gratis att besöka parken och att biljettluckorna bara säljer biljetter till de som vill se Ingmarsspelet, säger Anita som gärna ser att fler beger sig Storänget för att strosa runt bland det utbud som parken kan erbjuda i allt från serveringar till utställningar och hantverksförsäljning.

På logen huserar förutom Anita även Elaine Lindberg från Lindesberg med tennbroderier och vävalster.

Ulla D Karlsson från Nyhammar visar oljemåleri och plåtskulpturer medan Gunhild Nyberg från Fredriksberg har både teckningar, målningar och reliefer att erbjuda. Även Orsalabördiga Esbjörs Christina Warg finns representerad med sina både abstrakta och konkreta målningar i flera olika tekniker.

Ute i området visas även utsökt knivhantverk upp av bland andra Harry Ahlo och Sven-Erik Lannegård, Nåsbo som nyligen valts som ordförande i Dalarnas knivförening.

På fredag görs en större satsning på hantverk då en större hantverksmarknad anordnas vid Storängsområdet.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons