Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skepsis mot koka-kylmetoden när bybor och politiker möttes i Björbo

Annons

Koka-kylmat eller ej. Det var den hetaste frågan när bybor och politiker träffades i byträffen i Björbo i torsdags.

- Vår åsikt är att koka-kyl inte är något bra alternativ, säger PO Bergman från Björbo intresseförening.

Ett 70-tal personer kom till byträffen i Björbo i torsdags kväll. Det var dags att ställa politiker och tjänstemän mot väggen och få svar på frågor som berör Björboborna. På plats fanns bland andra kommunalrådet Anders Ahlgren(c), kommunchef Bertil Stoltz och skolchef Håkan Elfving.

Mest brännande var utan tvekan frågan om pensionärernas mat. Kommunen planerar att införa så kallat koka-kylsystem för att spara pengar men i Björbo intresseförening är medlemmarna skeptiska.

- Vi ifrågasätter för det första att man kommer att spara så mycket pengar på det här. Sedan är vi oroliga för att pensionärerna blir utan den hjälp de behöver i hemmet när man bara kör ut färdig mat, säger PO Bergman.

Förutom matfrågan så diskuterades omorganiseringen av skolan i Gagnefs kommun.

I ett av alternativen om ny organisation finns förslaget om att bygga en ny sporthall. Från Björbo intresseförening var man noga med att poängtera att en sådan absolut bör ligga i Mockfjärd.

- Lägger man den i Djurås som redan har bara två mil till sporthallar i Leksand och Borlänge blir det för långt för oss från Björbo. Dessutom passar det bra att lägga den i Mockfjärd eftersom skolan där har en så kallad idrottsprofil, säger PO Bergman.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons