Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skejtare tappar hoppet

Annons

Det framkommer ganska snart att ungdomarna, och även Ove Olsson, är besvikna att det inte blev någon inomhusbana i Moskogen. Efter lång tid av fördröjningar hit och dit rinner det ursprungliga projektet ut i sanden.

- Det är klart vi är besvikna, säger Ove Olsson, som hänvisar till protokollet från föreningens styrelsemöte.

För knappa året sedan var det optimistiska tongångar (se FK 11/6 2004). Ungdomarna planerade för den egna skateboardlokalen och kommunen bidrog med 135 000 kronor för att få ordning på lokalen. Skateboardåkarna satsade själva 5 000 kronor.

Tio månader senare läggs projektet ned. Det beslutades vid ett uppföljande styrelsemöte på onsdagskvällen.

Ove Olsson talar om en process som dragit ut på tiden alldeles för länge.

- Det går inte att jobba på det sättet. Det här skulle ha varit klart i höstas. Vi har lagt ned otroligt med timmar på det här. Jag hänvisar till protokollet från föreningens styrelsemöte, upprepar Olsson.

Långs Els Mats Lindh har inga kommentarer till dagsläget utan hänvisar till kommunchefen Göran Wigert som även han vill ligga lågt med uttalanden. Han menar att kommunens 135 000 kronor finns kvar att användas till en kommande uteasfaltsbana.

- I övrigt har jag inga kommentarer.

I diskussioner med Långs El har Göran Wigert fått veta att elfirman är beredd att stötta ungdomarna i deras satsning på en utebana.

Vems är felet att det blivit så här?

- Säkert lite från båda parter. En otydlig kommunikation.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons