Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skedviplogen finns ute

Annons

Vid Stora Skedvi hembygdsförenings årsmöte var årets upplaga av Skedviplogen klar.

I skriften finns olika berättelser från Skedvibygden, bland annat en om Stora Skedvi folkbibliotek 1961, en berättelse om vänortsbesöket i Jutseno 1947 och en om skogsarbete i äldre tider.

Här finns även redovisat vinnarna i Skedviplogens pristävling 2003. Det blev Henry Stigsmark, Eivor Eriksson och Berta och Knut Edvardsson.

Som vanligt finns en tävling där det gäller att svara på frågor som rör Skedvibygden och där svaren ska vara inlämnade senast den 1 augusti.

Per-Åke Roslund omvaldes som föreningens ordförande. Ylva Sundmark nyvaldes efter avgående Greta Carlsson. I styrelsen ingår även Göran Sundmark, Erik Andersson, Ingegerd Torsell, Birger Skinnars, Monika Matsegård, Rut Finnäs, Nils Gustav Berg och Bengt Fredriksson. Ersättare är Ingrid Stenberg-Lundin, Jenny Karlsson, nyvald, och Anita Roslund.

Föreningen har 392 medlemmar.

Söderberg predikade

u Thomas Söderberg, direktor i Sankt Lukasstiftelsen och tidigare kyrkoherde i Svärdsjö, predikade i söndagens högmässa i Säters kyrka.

Han är även ledamot i kyrkomötet och är vice ordförande i kyrkostyrelsen, motsvarande ungefär regeringen borgerliga sammanhang. I yngre år var han politiker och ombudsman för centerpartiet i Västerås, men började sedan läsa teologi.

Högmässan var en temamässa för förtroendevalda och flera kyrkligt förtroendevalda deltog i högmässan, bland annat med välkomsthälsning, bön och textläsning.

Mässan samlade ett 40-tal personer och inleddes av komminister Gunnel Envall. Efteråt serverades kyrkkaffe i kyrksalen då Coriandergården var upptagen av en stor dataträff.

Vid kyrkkaffet gavs tillfälle till samtal och att ställa frågor.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons