Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skattungeborna ska öka tryggheten i byn

Annons

Byutvecklingsföreningen har funnits i många år, och nu gjorde den gemensam sak med Skattungbyns skidklubb, skolan och jordägarna att kalla samman till en träff i bystugan för att öka tryggheten i byn.

- Anledningen var väl inte att buset är värre i Skattungbyn än någon annanstans. Men det händer småsaker och det accepterar vi inte, säger Birgitta Quintino.

Till träffen hade föreningen bjudit in Ingmar Bixbo från Venjan, där det redan finns ett fungerande nätverk som omfattar ett 60-tal personer. Även polisen Folke Hansson informerade om vad man som privatperson har för rättigheter och skyldigheter.

- Vi försöker att suga upp de erfarenheter som finns i andra orter och med det skapa en modell som passar oss. Ledorden "att bry sig om varandra" innebär att ett nätverk kan hjälpa till med allt från bortsprungna hundar, hjälpa äldre eller rapportera något misstänkt.

Vid den första träffen i bystugan var intresset stort att hjälpa till och redan har 13, 14 personer anmält sig villiga att medverka i ett kommande nätverk.

- Diskussionerna var mycket positiva och byutvecklingsföreningens styrelse fick i uppdrag att driva ärendet vidare. Vi har ett styrelsemöte redan i kväll, måndag, och det troliga är att vi framöver kallar samman representanter för föreningarna i Skattungbyn och frivilliga för att bilda ett nätverk.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons