Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skärpt kamp mot brotten

Annons

Det ska bli svårare att vara kriminell - även i Dalarna! Med 120 miljoner kronor och tuffare tag ska polisarbetet bli effektivare.

- Vi ser att organiserade ligor och mc-klubbar etablerar sig. Då måste samhällets förmåga att slå tillbaka vara lika hög i mindre orter som i de stora städerna, säger justitieminister Thomas Bodström.

En ny enhet har nu bildats inom Rikskriminalpolisen. Chef för enheten är Peter Tjäder som tidigare varit chef för länskriminalpolisen i Malmö. Han har lång erfarenhet som taktisk ledare för speciella insatser mot grov organiserad brottslighet. Bland annat i kampen mot kriminella mc-gäng.

120 miljoner kronor har nu öronmärkts för kampen mot den grova organiserade brottsligheten.

I går var Dalarnas länspolismästare Matts Johansson i Stockholm för att få mer information om hur kampen mot grova brottslingar ska bli effektivare.

- Nu finns det pengar för en samordning av resurser som vi också kommer att få nytta av, säger Matts Johansson.

Nu ska polisen i Dalarna sammanställa det mest intressanta underrättelsematerialet om grov organiserad brottslighet för att kunna begära mer resurser.

- Vi har bekymmer med mc-brottsligheten som vi befarar kan sprida sig i Dalarna. Situationen i Ludvika är ett färskt exempel. Det här arbetet drar stora resurser och kostar mycket pengar när vi måste ha folk som jobbar dygnet runt. Därför är det mycket bra att polisen samarbetar över hela landet, säger Matts Johansson.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons