Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skärpning av LAS

Annons

Vid uppsägning på grund av arbetsbrist bestäms turordningslistan utifrån den sammanlagda anställningstiden hos arbetsgivaren, enligt lagen om anställningsskydd (LAS).

Detta under förutsättning att han eller hon har tillräckliga kvalifikationer för det fortsatta arbetet.

I byggbranschen är det mycket vanligt att företag bolagiseras eller att verksamheter delas upp med egna organisationsnummer, men med samma ägare. Anställda kan flyttas mellan olika turordningsområden på ett sätt som är svårt att överblicka.

Detta innebär att endast anställningstiden inom en enhets organisationsnummer räknas vid uppsägningar. Arbetstagaren kan ha arbetat länge i moderbolaget, men hela anställningstiden räknas inte.

När lagen tillkom var det mycket ovanligt att verksamhet splittrades upp i olika enheter. Det är av yttersta vikt att lagen har den utformningen så att alla anställda behandlas på ett likvärdigt sätt.

All anställningstid hos samma arbetsgivare ska räknas då turordningslistan fastställs. Arbetsgivaren bör inte ges möjlighet att frånsäga sig sitt ansvar genom att trixa med byte av organisationsnummer. Jag har motionerat i riksdagen om en ändring av lagen.

ANNELI SÄRNBLAD

Mer läsning

Annons