Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skärp er, försäkringskassan

Annons

Tror inte att det är sant det jag fått höra i dag. Jag har en bekant som varit sjukskriven en längre tid, i början av maj hamnade hon i rullarna hos försäkringskassan. I dag (28 juni) frågade jag henne om hon hade fått några pengar. Nej blev svaret.

Jag blev helt klart vansinnig och ringde genast upp försäkringskassan. Efter många om-kopplingar hit och dit fick jag tala med en väldigt trevlig och tillmötesgående kvinna som talade om för mig att min bekants sjukskrivning inte hade blivit godkänd av försäkringskassans "läkare". Vad är det för dumheter? Jag var glad att jag satt ner för annars hade jag ramlat omkull. Ska det inte räcka med att bli sjukskriven av sin doktor på lasarettet? Om inte så tycker jag att försäkringskassan ska göra sin bedömning på en gång när ett läkarintyg kommer in. Det ska väl för i herrans namn inte ta två månader.

Fast egentligen så anser jag att det ska räcka med en läkare. Vad har vi annars dem till för, om försäkringskassan ska ha en helt utomstående person som ska bedöma om man är sjuk eller inte? Hur kan någon tillåta något sådant? Jag blir så frukt-ansvärt frustrerad, vart är vi på väg? Jag frågade den trevliga kvinnan hur min bekant ska kunna betala sina räkningar, men tyvärr så hade hon inte en aning, och det har inte min bekant heller.

Jag skickar frågan vidare nu och hoppas att det finns någon som kan svara på den...annars så måste jag tyvärr meddela att jag kommer att riva upp himmel och helvete, för så här behandlar man inte sjuka människor.

Om det nu är så som man läser i tidningarna att det kostar för mycket (som tydligen allt gör), då får man väl sålla agnarna från vetet och se till att folk mår bra på sina jobb (företagshälsovård, friskvård, förebyggande vård med mera).

Till sist... Är man sjuk, som min bekant är, så är man det, och finns det läkare som sjukskriver folk som inte är sjuka så kan man ta av den personen sin legitimation. Man ska fasiken inte behöva hamna hos kronofogden för att man inte har råd att betala sina räkningar på grund av att försäkringskassan inte hinner med.

Skärp er!

Hoppas att jag aldrig blir sjuk

Mer läsning

Annons