Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skandia versus aktiespararna

Annons

Aktiespararna och vd:n Lars-Erik Forsgårdh var tongivande i debatten när Skandia tvingades byta ledning - bland annat anklagade för dunkla affärer med chefsbonussystem och lägenhetsrenoveringar på försäkringstagarnas bekostnad.

- Vi har nu lyckats få hit den nye Skandiachefen. Det ska bli intressant, säger Bo Holmberg.

På onsdag den 20 oktober arrangerar Aktiespararna Siljansbygden ett offentligt möte i Stiernhööksgymnasiets aula. På plats finns Skandias nye Sverigechef Gert Engman.

- Vi, aktiespararna, var de som avslöjade Skandias affärer. Nu har Skandias styrelse och ledning bytts ut. Det är i toppen i princip ett helt nytt bolag. Det ska bli roligt och intressant att höra hur bolaget resonerar, säger Bo Holmberg, ordförande Aktiespararna Siljansbygden.

Mötet är något som aktiespararna strävat efter länge.

- Vi har jagat Skandia för ett möte. Vi har tidigare fått ett nej som svar. Nu lyckades vi få till det. Skandia vill naturligtvis slå fast att de rensat bolaget och att de är "rena" i dag, säger Holmberg.

Mötet i Rättvik är offentligt och gratis.

- Våra medlemsavgifter finansierar alla våra offentliga träffar och möten. Vi har 700 medlemmar i Siljansbygden och 90 000 medlemmar totalt i landet. Vår målsättning är inte alls att marknadsföra aktiemarknaden. Vårt syfte är att granska bolag för att småsparare inte ska köras över. Vi tycker att vi har lyckats med det. Vi granskar exempelvis årligen 200 bolagsstämmor, säger Bo Holmberg.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons