Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skandalrubriker utan proportioner körförbud

Annons

När Bilprovningen i Hedemora fick körförbud blev det stora rubriker: Mutskandal, personal varslas om uppsägning... Ja, större rubriker än vad både mord och våldtäkt kan framkalla, hur kan det bli så?

Bilprovningens vd Ehrenstråle visar upp sig i tv i all sin prakt, han har dessutom tagit hjälp av en pr-byrå i Stockholm för att så snabbt som möjligt nå de flesta nyhets- och tidningsredaktioner i landet med sitt scoop.

Varför denna blixtinsats? När har står i tv och fördömer tilltaget så dyker genast följande tankar upp: När vd:ar för myndigheter eller Skandia-direktörer fuskar och roffar åt sig miljonbelopp, då finns alltid hjälp att få av stjärnadvokater, som framställer deras felsteg som bagatellartade eller som ren okunnighet.

Men när vanliga arbetare ertappas, så finns tydligen inga gränser för hur en vd får mästra sina anställda.

Vd:ns tilltag att dessutom anlita en pr-byrå för sina syften och därigenom också rejält svärta ner den egna koncernen, borde väl få Bilprovningens styrelse att omedelbart reagera.

Vi är många som funderar över om inte Ehrenstråles väg till vd-posten också kan ha kantats av diverse gåvor eller julklappar, kanske finns det någon som vet?

Myndighet, ja visst, men se till proportionerna Ehrenstråle, eller har du också tappat dem?

OBESIKTIGAD JAGUARÄGARE

Mer läsning

Annons