Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skamligt av Boork och Parmström

Annons

Svar till Börje Karlsson,

den 9 maj.

Dalarnas Ishockeyförbund tar bestämt avstånd från inslaget som sådant där ishockeykändisar förekommer i ölreklam, och allmänt när alkohol glamouriseras i samband med idrottsevenemang. Att två tidigare förbundskaptener för Tre Kronor säljer sig till att medverka i dylika sammanhang anser jag vara helt förkastligt och ointelligent och skadar i detta fall ishockeyn.

Svensk ishockey har vid flera tillfällen sponsrats av olika organisationer inom nykterhetsrörelsen men då med avsikten att sprida information om alkoholens skadeverkningar.

Detta borde herrar Parmström och Boork vara väl medvetna om och i sitt arbete inom den svenska hockeyrörelsen vinnlägga sig om att utåt inta en avhållande inställning till alkoholen.

Det torde väl även påpekas att det finns en åldersgräns för att köpa ölet man gör reklam för och som alla våra ungdomsspelare och juniorspelare inte uppnår. Att då gå ut och påverka denna kategori, som man enligt min mening gör, skapar en uppfattning bland ungdomarna om att även i idrottssammanhang ska ses som harmlöst att umgås med alkoholen som det visas i inslagen.

Vid alla våra utbildningar av spelare och ledare betonas riskerna med alkoholen och olämpligheten i kombination med allt idrottsutövande.

Med vetskap om de goda och starka ledarkrafter som finns inom idrottsrörelsen i Dalarna är jag ändock optimistisk att man inom lokal nivå tar tag i dessa frågor på ett framgångsrikt sätt.

SVEN-ÅKE PETTERS

Mer läsning

Annons