Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadad efter knivdåd

Annons

Larmet om knivdramat kom strax före klockan tio på måndagskvällen och den skadade hämtades i ambulans.

Vad som låg bakom händelsen och vem som utdelat knivhugget har polisen i Malung inga uppgifter om. Det är heller inte klarlagt var knivskärningen skedde.

Den adress där Malungsbon hämtades låg på Storbyvägen i Malung. Men polisen kan varken bekräfta eller dementera om knivskärnigen skett inomhus eller utomhus. Det beror på att offret inte vill svara på några frågor.

- Vi vet väldigt lite om vad som inträffat men hoppas kunna få klarhet i detta inom de närmaste dagarna. Får vi någon misstänkt, kommer denne att gripas omgående, säger polisman Göran Tenn vid Malungspolisen.

Enligt uppgift kommer polisförhör med den skadade att ske i Mora, där han vårdas på lasarettet.

Om förhör kunde inledas under tisdagen finns det ingen som kan bekräfta. Men hittills har den knivskurne inte på något sätt varit samarbetsvillig. Polisen tror att det kan finnas vittnen till händelsen.

- Det här är naturligtvis ett mycket allvarligt brott. Ett knivhugg kan ju vara direkt dödande om det träffar illa. I det här fallet verkar det som det handlar om en skada i en arm, säger Göran Tenn.

Skadan är så allvarlig att offret fick stanna kvar på Mora lasarett fär att få skadan omsedd.

Den knivskurne mannen är känd av polisen i Malung sedan tidigare.

En förundersökning har nu inletts och under onsdagen kommer förhör att hållas med den knivskurne mannen. Polisen hoppas då få fram uppgifter som kan leda till att gärningsmannen kan gripas.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons