Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadad av läkemedel

Annons

Enligt läkemedelsverket så dödas årligen mer än tusen personer inom den svenska sjukvården till följd av skador från behandlingar och läkemedel. Åtskilligt många fler skadas för resten av sina liv utan att skadorna härför blir rapporterade till biverkningsregistret.

För 30 år sedan blev jag skadad efter att jag ordinerats Chloromycetin ögonsalva. Skadan som sedan utreds samt behandlas vid Falu lasarett leder slutligen till att MS konstateras samtidigt som man väljer att lägga "locket på". Detta har lett till ett fullständigt mänskligt förfall både psykiskt och fysiskt

Skadan som från början var en lindrig arbetsskada leder till att jag inom 14 dagar slås ut fullständigt till följd av de allt svårare symptomen. Välfärdssamhällets samtliga skyddssystem har här slagit helt slint när jag som patient åsamkas ett livslångt handikapp efter en enkel rutinoperation utan att ansvariga läkare ställs till svars för vållande av denna skada.

Då Chloromycetin ögonsalva fortfarande används för behandling vid ögonskador av liknande typ så ser jag det som mycket angeläget att frågan om biverkningar utreds.

Jag förväntar mig att ansvariga tillsätter en utredning som visar om jag behandlats rätt, som svensk medborgare samt i enlighet med praxis och beprövad erfarenhet!

Ivar Karlsson,

Stora Skedvi

Mer läsning

Annons