Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska vi ha några skidspår i vinter?

Annons

Nu har det hänt igen, någon har stulit från skidanläggningen på Brunnsjöberget, senast var för cirka ett år sedan, då bröts skotergaraget sönder, och en mängd verktyg samt maskiner stals. Nu har någon stulit turbon och andra delar från vår pistmaskin, vilket gör den helt obrukbar.

Motordelarna som stals sitter på en femcylindrig mercedesdiesel, och jag misstänker att det är någon med en mercedes epatraktor, som vill ha mera krut i motorn.

Får vi inte tillbaka delarna så kostar reparationen runt 50 000 kronor plus en massa arbetstid. De pengarna har vi inte i dag, så just nu har vi en pistmaskin som haft ett värde på 100 000 kronor men över en natt sjunkit till skrotpris. Dessutom försämrade möjligheter att preparera skidspåren.

Det känns som om stölder och inbrott blivit accepterat av myndigheterna, att folk gett upp brottslingarna när det inte går att få hjälp av polis- eller andra myndigheter.

Nu vädjar jag till er föräldrar till epa-ungdomar eller andra som vet något, att ni kontaktar mej (jag är en, av oss tre som ansvarar för maskinen), polisen eller någon annan i skidkllubben.

Jag har skrivit insändare förr, i samband med mina inbrott, kontaktat myndigheter, bland annat Hedemora kommunfullmäktige. Men där togs beslut till brottslingarnas fördel, som dessutom strider mot kommunens egen trygghetsplan.

Egentligen skulle man ge upp, men det vore det samma som att inbjuda tjuvarna att fortsätta, och nästa gång är det kanske du som kommer hem till en uppbruten dörr, lådor urtömda på govet. Så vi får inte ge upp, utan göra vad vi kan för att lösa brott, för det är inte bara polisens ansvar, som KF sade.

Till sist så vet jag att det inte bara är ungdomar som gör brott, de flesta ungdomar är jättefinas.

Gösta Ljungberg

Mer läsning

Annons