Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska vi fortsätta vara det ledande länet?

Annons

Fem frågor till socialdemokraterna inför valet 2006:

1. Vad vill socialdemokraterna göra åt kravet på att tvinga alla kommuner att heltidsantälla all personal, vare sig det finns råd eller behov av detta? Märkväl att detta handlar om disponering av skattemedel.

2. Har s ändrat sig i fråga om LAS eller vill man fortsätta låta ungdomarna gå utanför arbetsmarknaden, och tvinga de erfarna trampa på samma stig till döden?

3. Tänker s fortsätta driva tvånget mot barnfamiljerna gällande så kallade pappamånader? Eller anser ni att föräldrar har egna tankar om hur barnen ska ha det, och arbetslivet planeras?

4. Är s fortfarande emot att företagen får disponera sin personal själva, eller ska politiker och ombudsmän bemanna alla bolagsstyrelser och chefsposter?

5. På vilket sätt anser s att man stärks som förmodad arbetstagare om denne får gå i ständiga ams-åtgärder på myndighets nåder med friårsnivå i ersättning?

Ska vi fortsätta vara det ledande länet i Sverige vad det gäller nyföretagande, vilket framgick i Dagens Industri i helgen, finns en del lump att slänga.

MATTIAS THORSELL (M)

Mer läsning

Annons