Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska ingen få känna sig trygg i detta samhälle?

Annons

Då tar Borlänge kommun ännu ett krafttag med att splittra 52 elever i Kvarnsvedens skola. Och innan det 75 elever på Forssaängskolan. Kommunen stryper åt en snara som kväver barn, föräldrar och personal.

En del klasser växer från 16 till 25 elever. Och det är heller inte fråga om någon ihopslagning av klasser.

I mitt barns klass har de splittrat 16 stycken i fyra delar. Vilket betyder att åttaåringarna inte får fortsätta med sina klasskompisar.

Många av våra barn är uppgivna och ledsna över detta, vilket man har full förståelse för. Ska inte barn och föräldrar få känna trygghet i det här samhället?

Det är många som mår jättedåligt över splittringen och tryggheten har flugit sin kos. Varför behöver ni förstöra klassindelningen?

75 barn på Forssaäng och Forssagården fick välja en kompis de ville ha med sig till nya klassen, och av dessa 75 så var det 15 som fick någon kompis med sig.

Varför gå ut med en förfrågan till ett barn vilken bästa kompis de vill ha med sig? När de sedan ändå inte får med sig sin önskekamrat.

Sorgligt, tycker jag.

I en snar framtid kanske vi föräldrar får vara på vår vakt, så inte Borlänge kommun börjar splittra familjerna också.

Om de vuxna i familjen består av en hög- och en låginkomsttagare kan Borlänge sänka kostnaderna för utbetalning av socialbidrag.

Ja, vem vet?

Vi förstår att Borlänge kommun har dåligt med pengar. Fina parker är dyra.

Men våra barn ska få känna att de har det tryggt i sin skola, de är vår framtid och vi vill att våra barn ska må bra.

Det är inte lätt att få en åttaåring att förstå varför deras situation ska behöva bli så här. Det är inte roligt att trösta ett barn som vill ha sina klasskamrater kvar.

Hur ska det bli för barnen när det tar emot redan i andra klass, vilka indikationer ger det?

MIA JÄVERLING

Mer läsning

Annons