Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska förbättra villkoren för företagen

Annons

M i Gagnef deklarerar att partiet kommer att arbeta mycket målmedvetet för att förbättra villkoren för företagare som är verksamma i kommunen.

-Det är företagen som skapar jobb, trygghet, väl-stånd och ekonomisk tillväxt. Sverige behöver därför fler nya och växande företag. Vårt mål är att företagsklimatet ska bli så bra att kommunen kan locka till sig företag, och att människor som bor i kommunen känner sig stimulerade att starta nya företag, förklarar Irma Rönnbäck (m).

Partiet kommer under året, och mandatperioden, att ordna bland annat informationsmöten, frukost- möten och seminarier med olika företagsteman.

Det här arbetet inleds med en motion om att kommunen gör en genomtänkt näringslivssida.

-Idag finns rubriken "näringslivsfrågor" insmugen bland övriga kommunala förvaltningar. Den innehåller några korta rader om vikten av ett bra företagsklimat, namnen på några kontaktpersoner samt några länkar. Vi är övertygade om att en genomtänkt näringslivssida borde kunna vara till stor nytta för företagare som enkelt vill kunna nå information och tjänster som behövs i den dagliga verksamheten, heter det i motionen.

Moderaterna skriver att det kan gälla information om kommunal verksamhet som är av intresse för företagaren, exempelvis vem som handlägger utskänkningstillstånd och bygglovsärenden.

-Sidan kan också innehålla en förteckning över tillgänglig industrimark och lediga industrilokaler, blanketter för nedladdning och en frågetjänst, skriver moderaterna, som föreslår att kommunen i samråd med företagsrepresentanter skapar en bra näringslivssida.

KENTOLSSON

Mer läsning

Annons