Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska bara de som vill ha stork betala

Annons

Svar till Mikael Rosén:

Den 1 april hade Mikael Rosén en debattartikel om varför just vargen ska räddas. Bägge sidor har väl redan sagt det mesta beträffande varg men jag vill rätta till några felaktigheter i artikeln.

Rosén skriver att ingen agerar för att återupprätta livskraftiga stammar av stork. Där har han fel. Som politiker borde Rosén veta att man i Skåne i många år har fött upp och utplanterat storkar så att det numera har börjat etablera sig en vild population av stork. Dessa har nu blivit ett trevligt inslag i landskapsbilden och åter häckar storkar på ladugårdstakens för ändamålet uppsatta vagnshjul.

Sedan menar anser Rosén att vargvännerna ska betala för vargarna och inte staten. Så resonerar ofta okunniga privatpersoner om till exempel opera men jag trodde att en politiker visste bättre. Är Rosén beredd att överföra samma idéer på andra helt eller delvis skattefinansierade företeelser i samhället?

Att de som älskar opera och teater ska betala allt själva, bara bilägare ska betala vägarna, bara de som lånar böcker ska betala till biblioteken, bara de som är sportintresserade betalar till idrottsföreningarna, bara de som har barn ska betala till barnomsorgen, bara de som är sjuka ska betala sjukvården och så vidare. Rosén förstår säkert att inte det fungerar?

EJ SKÅNING

Mer läsning

Annons