Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukhem blev tillhåll

Annons

Efter att den 46-årige ägaren greps och anhölls har sjukhemmet, som numera fungerar som vandrarhem, noga undersökts av polisen.

Förutom att 20 kilo narkotika fanns i ett förråd påträffade polisen flera 100 liter hembränd sprit. Spriten tömdes på onsdagseftermiddagen i en slambil.

I fastigheten förvarades också stöldgods. Polisen har kunnat konstatera att en del av sakerna kommer från olika inbrott runt om i Hedemora. Om 46-åringen gjort sig skyldig till inbrotten eller om han fungerat som hälare håller polisen på att utreda.

En annan viktig del i den pågående utredningen är de affärer som 46-åringen gjort med olika hedemorabor. Under torsdagen förhördes en av dem. Det är känt att han tidigare haft en registrerad firma ihop med företagaren i Hedemora. Av denne har 46-åringen hyrt det förråd på Svedjan där polisen under söndagen gjorde en husrannsakan. Där påträffades bland annat möbler, men varifrån dessa kommer är oklart.

Den stora mängden narkotika som påträffades på vandrarhemmet kommer antagligen från ett större mängd importerat parti. En av polisens teorier är att mindre mängder narkotika levererats till samma adresser som de nattliga transporterna av den hembrända spriten.

Vart dessa har gått, och i hur många år som sprittillverkningen varit igång, är något som polisen håller på att utreda. En förklaring till att transporterna gjordes under nätterna var att 46-åringen saknar körkort.

De som bor i byn har länge funderat varför aktiviteterna kring fastigheten ägt rum under nätterna.

- Vi har alltid sagt att det måste vara ljusskygga personer som ägnar sig åt ett mystiskt nattarbete, och där har vi fått alldeles rätt, säger en bybo till tidningen.

46-åringen har tidigare dömts för affärsverksamhet som inte registrerats hos skattemyndigheterna.

Något som resulterat i en skatteskuld på 1,2 miljoner kronor.

Mer läsning

Annons