Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukgymnastiken hotad

Annons

Nu till årsskiftet kan Rättvikshälsans kontrakt sägas upp. Då kan över tretusen behandlingar rationaliseras bort. Frågan är då: Vem ska ta hand om dessa patienter?

För trycket på vårdcentralen är i dag redan stort och sjukskrivningarna ökar på ett lavinartat sätt.

Göran Ekman ska nu träffa landstingsrådet Alf Johansson nästa vecka för att åter försöka övertyga landstinget om att Rättviks hälsan är en trygghet för rättvikarna.

Något som tyder på den tryggheten är en lista på 1 400 namnunderskrifter som stödjer verksamheten.

En normaldag behandlar Göran Ekman cirka 17 patienter, men behandlingsantalet varierar från dag till dag. Väntetiden är upp till tre månader men vid akuta situationer tas patienten in omgående.

- Efter augusti 1996 då jag började på Rättvikshälsan har kliniken utvecklats och är ett bra komplement till vårdcentralen. Vi är en läkare och två sjukgymnaster och en undersköterska. Vi är nog lite mer flexibla än vårdcentralen, som jag har jobbat på. Här kan patienten nå oss hela dagen, säger Göran Ekman.

Rättvikshälsan är ett handelsbolag som består av tre aktiebolag: Läkare Gunnar Samuelsson, legitimerad sjukgymnast Ulla C Antmo och legitimerad sjukgymnast Göran Ekman.

Göran Ekman, som har stort stöd av politiker och allmänhet, hoppas att mötet med Alf Johansson ska resultera i fortsatt stöd för Rättvikshälsan.

MATS LINDSTRÖM

Mer läsning

Annons