Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sju vill bli socialchef i Smedjebacken

Annons

Karin Olofsson, socialchef i Smedjebacken, kommer inom kort att lämna sin tjänst för att så småningom gå i pension.

Socialförvaltningen har därför sökt en efterträdare till henne.

Intresset för jobbet har varit förhållandevis stort och när ansökningstiden gått ut hade sju personer sökt jobbet.

Peter Jonsson, 42 år, från Falun, har en bakgrund med bland annat jobb som socialsekreterare. Han har dessutom en jur.kand examen. Det är oklart i ansökan vad han jobbar med för närvarande.

Den andre sökande är Risto Haapala, 40 år. Han är avdelningschef på arbetsmarknadsenheten på socialtjänsten i Fagersta.

Tredje sökande och en av två kvinnliga sökande, är Kerstin Lundh, 53 år. Hon är bosatt i Hedemora, men jobbar i Falun där hon är distriktschef inom äldreomsorgen.

Leif Nilsson, 47 år, Knivsta, har sökt jobbet och han jobbar i dag bland annat som kommunjurist i Tierps kommun.

David Ask, 37 år, från Haninge utanför Stockholm har en bakgrund som anställd i olika ABB-bolag. Han uppger i sin ansökan att han vill flytta hem till Dalarna.

Lite annorlunda bakgrund har även Mikael Mideljung, 38 år, från Malmö. Han har jobbat med lite olika uppdrag inom domstolsväsendet.

Slutligen har Eva-Lotte Strand-Nordén, 46 år, Sturefors utanför Linköping, sökt jobbet. Hon har nyligen utsetts till verksamhetschef vid en nystartad behandlingsenhet. Hon framför ett önskemål i sin ansökan om att den ska behandlas konfidentiellt med hänsyn till relationen till hennes nuvarande arbetsgivare.

Nu är det socialförvaltningen som i första hand ska granska ansökningarna och sedan ta ställning till om någon av de kandidater som finns är lämplig att efterträda Karin Olofsson.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons