Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sju skadade i brand i gym

Annons

Sju personer skadades vid en kraftig brand i ett gym på Södermalm i Stockholm på torsdagen.

Branden _ som fick ett explosionsartat förlopp _ utbröt vid 11.30-tiden på torsdagen i gymmet Energiverket i stadsdelen Hornstull.

Johan Bergman tränade tillsammans med några vänner på gymmet som ligger i en källare i ett hus på Långholmsgatan när larmet gick, och fick fly ur de rökfyllda lokalerna.

Explosionen som Johan Bergman blev vittne till var förmodligen en rökgasexplosion, som kan uppstå vid bränder.

Ett stort område spärrades av då man befarade att bensindunkar som skulle finnas i källaren skulle explodera. 15 personer som bodde i huset evakuerades. Till en början var branden mycket svårsläckt.

Två brandmän som deltog i räddningsarbetet fick brännskador och fyra personer som befann sig i gymmet när branden bröt ut drabbades bland annat av skärskador, uppger Anders Bergqvist. En ambulanssjukvårdare som befann sig utanför gymmet när det exploderade skadades lindrigt av splitter, enlig SOS Alarm.

Brandmännen fördes till Karolinska sjukhuset (KS) och övriga till Södersjukhuset (SÖS), ingen med livshotande skador. Vid 21-tiden hade tre av de fyra skadade som förts till Södersjukhuset fått lämna sjukhuset.

Även de två brandmän som fördes till KS kunde åka hem efter att ha plåstrats om.

Runt 30 poliser, fem till sex ambulanser och flera brandkårer medverkade till en början i räddningsarbetet. Omkring klockan 12.50 fick brandmännen kontroll över elden, och kunde konstatera att det inte fanns några människor kvar i lokalen. Klockan 14.45 uppgav Berit Wahlgren, informationsansvarig vid Stockholms brandförsvar, att branden var helt släckt.

Inga omkringliggande hus skadades i branden, och de människor som evakuerats kunde återvända till sina lägenheter redan på torsdagseftermiddagen, uppger Kjell Lindgren, Stockholmspolisens presstalesman. På fredagen inleds en teknisk utredning för att fastställa brandorsaken. Räddningstjänsten avslutade sin insats vid gymmet vid 20-tiden på torsdagskvällen.

TT

Mer läsning

Annons