Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sju rån ska utredas...

Annons

Det var under fredagen och lördagen som anmälningarna om rån strömmade in till polisen i Dalarna. Totalt anmäldes sju fall. Sex fullbordade rån och ett försök till rån.

Ett av fallen ägde rum i Ludvika. Resterande sex i Borlänge.

I går började polisen nysta i händelserna.

En utredningsgrupp sattes samman som inom den närmaste tiden kommer att koncentrera sig på att höra vittnen och rånoffer. Gruppen ska också ägna sig åt inre spaning, vilket bland annat innebär att man analyserar tips och den information om händelserna som finns och med hjälp av det kartlägger tänkbara gärningsmän. Parallellt med det arbetet pågår fortfarande brottsplatsundersökningar och fynd som gjorts och fortfarande görs, skickas till SKL (Statens kriminaltekniska laboratorium) för analys.

- Det är ett omfattande arbete som ligger framför oss, konstaterar Mats Nygårds, efter helgens händelser i länet.

Här är anmälningarna som inkommit:

Fredag 8 december klockan 00.30. Rån vid bensinstation längs Siljansvägen i Borlänge. En person tvingas under vapenhot att skjutsa två maskerade och beväpnade män i sin bil till en bankomat i Forssa. Där tvingar rånarna av mannen ett bankkort, med vilket de gör uttag från offrets konto.

Rånarna är inte gripna.

Fredag 8 december klockan 18.00. Rån på Hagalund i Borlänge. Två rånare ger sig på en person. En av rånarna tränger sig in i offrets bil och tvingar honom att köra iväg. Rånaren hoppar dock ut ur bilen efter en kort stund och rånförsöket avbryts.

Rånarna är inte gripna.

Fredag 8 december klockan 21.45. Rån vid OK/Q8 i Ludvika. En ensam rånare tvingar till sig pengar. Mannen, som är känd av polisen sedan tidigare, grips senare i Fagersta. Han är nu anhållen.

Lördag 9 december klockan 10.40. Rån på Bullermyren i Borlänge. En beväpnad man tar sig in på en pizzeria. En ensam personal rånas och misshandlas.

Rånaren är inte gripen.

Lördag 9 december klockan 15.50. Hemköp på Tjärna ängar rånas. En ensam rånare hotar en kassör med ett pistolliknade föremål och tvingar till sig pengar. Han tar även med sig en kassalåda med trisslotter.

Rånaren är inte gripen.

Lördag 9 december klockan 21.40. Försök till personrån vid järnvägsstationen i Borlänge.

Rånaren är inte gripen.

Lördag 9 december klockan 23.36. Personrån på Sveaborgsgatan i Borlänge. En man misshandlas svårt och blir fråntagen sin plånbok.

Rånaren är gripen.

LINDA SOLUM

Mer läsning

Annons