Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sju punkter om campingens framtid

Annons

Den sjunde maj ska kommunstyrelsen ta beslut om Orsandbadens framtid. I går presenterades tjänstemannaförslaget framtaget av kommunchef Göran Wigert. En utredning så rykande färsk att ks ordförande Bo Pettersson (c) var den ende politikern som fått ta del av materialet. Övriga politiker får bibban med posten i dag.

Sju punkter ska säkerställa att oavsett vem som köper Orsandbaden så ska området alltid vara camping och tillgängligt för allmänheten.

- Vi är inte helt i hamn med den juridiska skrivningen, men ambitionen från båda håll är att vi ska bli det, sa Wigert.

Det man ska komma överens om är 1) Ingen avstyckning till privata tomter. 2) Allmänhetens tillgång till badet. 3) Att området ska utvecklas och förädlas. 4) Långsiktigt ägande. 5) Kommunen och köparen ska ha gemensamma intressen och föra dialog. 6) Anläggningen ska drivas året runt. 7) Priset ska vara marknadsmässigt.

Den sista punkten väckte dock viss debatt då summan 20-30 miljoner för hela anläggningen ansågs för låg och röster höjdes för ytterligare en oberoende värdering, helst före ks möte.

Wigert poängterade att målet för underlaget som tagits fram haft fokus på allmänhetens tillgång till området och inte att kommunen ska tjäna pengar.

- Då hade vi kunnat stycka av tomter själva och sålt för 800 000 kronor styck, men det är inte det som är meningen.

Även om det var kommunens informationskväll, så fanns representanter för både LIF och Sommarland på plats och LIF:s vd Håkan Åman fick svara på frågor som: Har fastighetsbolaget verkligen de ekonomiska musklerna som krävs? (Svar: Ja) Varför inte arrendera i stället för att köpa? (Svar: Vi vill vara med och agera och ta del av boendet.) Varför förstöra den gamla campingen med de underbara höga tallarna genom att bygga hus? (Svar: Vi vill göra det bästa av området och då krävs vissa omdisponeringar.)

Frågan varför det är så bråttom med ett beslut fick inget riktigt svar, men när tidningen efter mötet frågar Håkan Åman om var gränsen går, svarar han; "Aktörerna vi vill samarbeta med finns här och nu. Vi vet inte hur det ser ut i framtiden. Senast i sommar vill vi veta."

Följdfrågan; Och annars? blev hängande i luften.

Mer läsning

Annons