Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sju hyresgäster sägs upp från Grotfallet

Annons

- Det här är bland det mest bedrövliga jag varit med om, säger tvångsförvaltaren Jan Magnusson som av kommunen hittills fått 400 000 kronor för tvångsförvaltningen fram till mars månads utgång.

- Det har varit en person speciellt avsatt från norska polisen som skulle delge Paulsen beslutet. Detta har misslyckats så nu kommer vi idag att kungöra konkursbegäran i norska motsvarigheten till Post och Inrikes tidningar. När konkursdagen blir kan jag inte bedöma, säger Magnusson som avslöjar att han och den norska advokatbyrå som kommunen anlitat under resans gång lyckats att stoppa ett försök från Paulsens sida att dra sig undan det juridiska ansvaret och bolaget Beck & Paulsen Eiendom AS.

- Det har varit en rad juridiska turer i denna historia, konstaterar Magnusson.

Tvångsförvaltningen av Öraberget inleddes första december efter att oljan tagit slut och Geir Paulsen flytt Grängesberg. Det 20-tal norrmänn som trodde de köpt bostadsrätter stod där grundlurade.

- Men de har inte gett upp. Får vi bara till en rekonstruktion så har vi norska intressenter som är beredda att lägga bud på Öraberget, säger Magnusson som bedömer att det fortfarande finns en chans att göra Öraberget till ett norskt turistboende.

För den före detta HSB-fastigheten på Grotfallet ser det mörkare ut. Ludvikahem som levererar värmen till fastigheten har sagt upp detta avtal till första oktober.

- Hittar jag ingen köpare snart av Grotfallet så ser det mörkt ut. Som tvångsförvaltare måste man gardera sig.

- Jag har därför förvarnat de sju hyresgästerna om att jag säger upp dem den första juni och då får de tre månader på sig att hitta ett nytt boende. Den första oktober så kallställer jag i så fall Grotfallshuset, säger Jan Magnusson.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons