Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sju förlorar sina jobb på Flextronics i länet

Annons

Flextronics region väst gör sig av med sju av cirka 90 anställda i Dalarna.

En sägs upp med arbetsplikt under uppsägningstiden medan övriga har accepterat olika former av individuella lösningar.

Enligt Lennart Frejd, chef för region väst, så kan det handla om att få lön under tiden som man går någon utbildning eller att vederbörande får en viss summa för att sluta frivilligt.

- Den som vi säger upp, en tekniker i Falun, har inte accepterat någon av de lösningar vi erbjudit. I övrigt så rör det sig om två personer i Ludvika, två i Falun, en i Leksand och en i Hedemora, uppger Lennart Frejd.

Totalt i hela region väst har Flextronics 1 075 anställda, en styrka som ska minskas med 90 personer. 11 personer sägs upp medan övriga godtagit olika lösningar.

- När det gäller staben i Falun där främst ekonomer arbetar så är de förhandlingarna inte klara. Det kan dröja ytterligare en månad.

Nedskärningarna på staben och kontorssidan förklaras med att sex bolag slås ihop till ett. Teknikerna som jobbar med teleinstallationer och andra telearbeten är anställda på regionerna som drar ned med motiveringen att marknaden har minskat.

- Vi sköter drift och underhåll av alla operatörers nät där Telia givetvis är den största operatören. Vi sköter också drift och underhåll av alla mobiloperatörers nät och även åt många kommuner som har egna nät. Vi har mindre jobb och måste anpassa oss, förklarar Lennart Frejd.

Flextronics har knappt 5 000 anställda i Sverige och kommer sammanlagt att minska med ungefär 350 personer.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons