Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Självmordsbomb dödade 19 i Irak

Annons

En självmordsbombare sprängde sig själv i en bil och dödade minst 19 personer på en marknad i al-Amiriyya i västra Irak på tisdagen, uppgav USA:s militär.

25 personer uppgavs ha skadats i attacken, som skedde i samband med att USA:s armé meddelat att den står inför en svår utmaning att säkra Bagdads närområden och att våldsamt motstånd har tvingat tillbaka trupper till säkrare områden.

I centrala Bagdad sköt irakisk polis ihjäl en kvinnlig självmordsbombare utanför en polisanläggning på tisdagen, uppgav inrikesdepartementet. Tre poliser uppgavs ha skadats lindrigt när det bombbälte kvinnan bar exploderade vid beskjutningen. En betydligt blodigare attack avvärjdes dock, enligt polisen.

I måndags hävdade en al-Qaidagrupp i Irak att den har avrättat tre amerikanska soldater. Gruppen uppvisade inga andra bevis än bilder på två av soldaternas id-kort.

De tre soldaterna anmäldes saknade den 12 maj sedan deras patrull attackerats söder om Bagdad. Fyra amerikanska soldater och en irakisk tolk dödades i överfallet. Trots en stor sökinsats hittades inte de tre saknade, förrän en av dem bärgades död ur floden Eufrat den 23 maj.

En video visades på internet där gruppen Islamiska staten i Irak säger att de tre har dödats. Id-kort tillhörande de övriga två visades upp, liksom kreditkort och vad som sades vara andra tillhörigheter.

TT

Mer läsning

Annons