Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Självkritik, ingen bra sossegren

Annons

Svar till Sven-Gunnar Carlsson,

10 april:

Jag förstår att socialdemokrater tar illa upp när någon dristar sig att kritisera den politik ni anser vara allena saliggörande. Varför skulle ni annars skrämma folk för borglig politik?

Nej, sanningen är att efter tolv års oavbrutet s-maktinnehav, är den förda politiken på många områden ett enda stort misslyckande.

I dag går var fjärde elev ut grundskolan utan betyg i alla ämnen. Moderaternas skolpolitik fokuserar på skolans kunskapsuppdrag och på varje elevs möjlighet att nå målen. Därför vill vi tillföra ytterligare sju miljarder kronor till skola och förskola.

Vårdköerna är långa, i Dalarna väntar 3000 människor på behandling. Vi vill införa en vårdgaranti som ger rätt till vård i tid hos offentlig eller enskild vårdgivare. Rätten till valfrihet ska garanteras i lag.

Mer än en miljon står utanför arbetsmarknaden. Med en politik som gör det lönsamt att arbeta och få fler att våga anställa, skulle alla dessa få en chans. Listan kan göras lång över s tillkortakommanden.

Tyvärr är inte självrannsakan socialdemokraternas starkaste gren, utan målet är att klamra sig fast vid makten. Jag håller med Sven-Gunnar i en sak: "Tänk er för!"

MELKER ANDERSSON (M)

Mer läsning

Annons