Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Självförtroende A och O

Annons

Fotbollsspelaren och -ledaren Sven "Dala" Dahlkvist, uppvuxen i Gagnef och under ungdomen aktiv som spelare i Gagnefs IF, gästade fredagsmorgonens frukostmöte i församlingshemmet i Gagnef.

Svenska kyrkan och Gagnefs kommun stod som arrangörer och inför ett 40-tal åhörare, varav många företagare och föreningsrepresentanter, talade "Dala" om mental träning, vikten av självförtroende, ledarskap och om de positiva tankarnas betydelse i samband med byggen av vinnande lag.

"Dala" berättade livfullt och engagerat om olika händelser under sin idrotts- och ledarkarriär, om egna motgångar och framgångar, och om viktiga influenser och råd han fått från personligheter som Svennis Eriksson och Kay Pollack.

-Ett gott självförtroende är av avgörande betydelse för om en person, ett lag eller ett företag ska lyckas. Om två personer har jämförbara förutsättningar är det nästan alltid den med det bästa självförtroendet som når längst, konstaterade han.

-En bra ledare och chef ska därför, oavsett om det handlar om idrott eller företagande, alltid försöka lyfta sina medarbetare, ge dem självförtroende och därmed bättre förutsättningar att lyckas som individer, fortsatte han.

Han gav åhörarna flera exempel på hur individen själv kan stärka sitt självförtroende genom att skapa egna och positiva själv- och omvärldsbilder.

-Hade jag kommit hit med övertygelsen om att ni sitter här och tänker att "Sven ska inte tro att han är nå´t bara för att kan har kunnat sparka fotboll" hade det här inte blivit särskilt roligt. Istället intalade jag mig själv att ni tycker att jag är bra, att ni är stolta över att jag är från bygden och att ni tycker att det är trevligt att jag vill delge er mina erfarenheter, berättade han och slog därmed fast att ett gott slut oftast är en följd av en bra och positiv inledning.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons