Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sitter du vid tv:n varje dag? Sixten Jernberg

Annons

-Nej, definitivt inte. Visst tittar jag på en del tävlingar, men långtifrån allt. Jag ser lika gärna på program om teknik, uppfinningar, upptäckter och klimat.

Vilken av tävlingarna gillar du bäst?

-Skidskyttet är en fin tv-sport, spännande speciellt då vi har några svenskar som man kan hålla på. De har blivit riktigt bra.

-Alpint gillar jag också, främst då störtloppen. Det hade nog kunnat vara något för mig. Jag provade på min aktiva tid många störtloppsbackar med längdåkningsskidorna, bland annat i Cortina och Squaw Valley.

Du har inte nämnt längdåknings-VM?

-Även om det borde vara min sport så tycker jag inte att det är så intressant. Våra herrar känns inte direkt heta. Tjejerna är bättre och den nya, Charlotte Kalla, hon kan det bli något stort av.

Vilket av skidlagen tror du lyckas bäst i jakten på medaljer?

-De alpina åkarna har flest och störst chanser.

Vad tyckte du om längdåkningens nyhet i vinter, tour de ski som avslutades med att man tävlade uppför en lång slalombacke?

-Det var ingen dum idé. Fast de skulle ha fortsatt och avslutats med att åka nerför slalombacken på darrande ben. Då hade man riktigt sållat agnarna från vetet.

Hur är det med din egen skidåkning i dag?

-Tyvärr dåligt. Jag går med ett helt utslitet knä och väntar på operation. Så jag kan inte åka skidor. Jag får nöja mig med lättare promenader och lite snöskottning.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons