Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista spiken i centrums kista

Annons

När planerna för utbyggnaden avtredje planeti Kupolen för en tid sedan presenterades gjorde Peter Hultqvist klart att den utbyggnaden inte skulle bli någon konkurrent till handeln i Borlänge centrum, eftersom det endast skulle röra sig om så kallad volymfackhandel.

I onsdagens tidning läser jag därför med förvåning atttredje planet på sina 8 200 kvadratmeter ska inrymma 20-22 butiker med inriktning på sport, fritid, teknik och beklädnad.

Har jag månne missuppfattat vad som menas med volymfackhandel? För mig verkar det här vara sista spiken i kistan för centrumhandeln.

I avtalet mellan ägarna och kommunen står det att ägarna ska fortlöpande, under den initiala förhyrningen av de tillkommande lokalerna på tredje planet, informera kommunen om pågående diskussioner om tilltänkta hyresgäster för dessa lokaler.

Det står också att ägarna vid urvalet av tilltänkta hyresgäster för dessa lokaler i första hand ska beakta det tredje våningsplanets inriktning mot volymfackhandel.

Nu undrar jag om några diskussioner över huvud taget har förekommit, eller har kommunen återigen vikt sig för ägarna?

Kupolen har inte blivit det som vi hoppades på när den byggdes. Den bärande tanken när Kupolen byggdes var ju att vi förutom ett affärscentrum skulle få en evenemangsarena av hög klass.

Så var det ju också under ett antal år, men så tog vinstintressena överhanden och arenan försvann, vilket många med mej ser som ett stort misslyckande.

Har kommunen gjort bort sig igen, med en alltför svag skrivning, när det i avtalet står att lokalerna i första hand ska inriktas mot volymfackhandel? undrar jag.

Hans Lindgren

Mer läsning

Annons