Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista spiken

Annons

Peter Hultqvist beklagar sig över att Boverket sagt nej till byggplanerna vid Coop Forum och säger samtidigt att Dalarnas utflöde av handeln är på 1-1,5 miljarder årligen.

Varför beklagar du dig över ditt eget inflytande, det är väl bland annat du som ska skapa en hållbar infrastruktur som skapar arbete och bra ekonomisk balans i region Dalarna.

Ta som exempel de upphandlingar som görs på kommunen och de övriga statliga och halvstatliga enheterna i kommunen, hur stort ansvar tar du där för att lokala dalaföretag ska kunna få sälja varor och tjänster.

Miljon på miljon rullar här ut till andra län tack vare en politisk svaghet med dålig uppstyrningav länets mål.

Som exempel: Dator på dator i offentlig verksamhet är märkt med Dell, ett renodlatmultinationellt, slimmat, postorderföretag som inte alls bidrar till den lokala sysselsättningen.

Kom nu inte och säg att alla har samma chans vid upphandlingarna, så är det inte, byråkraterna är alldeles på tok för stelbenta och skriver kravlistor som går långt utanför vad ett småföretag kan ställa upp på. Och i de flesta fall är det ändå bara rena luftballonger som ändå inte kan följas i upphandlingstexten.

Nej det är dags att landa och återgå till ett hållbart system som även gör det möjligt för dalaföretagen att sälja varor till kommuner, stat och landsting.

När det gäller dina visioner om handel med mera: I Borlänge har redan infrastrukturen förstörts i centrum, genom att tillåta utbyggnad av köpcentra, utvidgning av Kupolen med mera, med mera.

Dina nya planer på att förändra Stationsgatan till en parkaveny är inget som kommer att få en positiv påverkan på inflödet av konsumenter till centrum, möjligen är det en estetisk fjäder i hatten att kunna visa upp en snygg gata för besökande kommunalråd från andra kommuner, men notan lär Borlänges skattebetalare få betala.

Borlänge centrum som plats för traditionell centrumhandel är en tid som har varit, den som tänker ägna sig åt handel i en stadskärna bör söka sig till andra städer som fortfarande har ett levande centrum.

Flykten från centrum kommer att accelerera i takt med att hyreskontrakten löper ut, kvar blir kommunala skollokaler och några restauranger.

Men handelns tid är definitivt förbi och sista spiken slås i kistan när bygglovet för Coop Forum blir verklighet.

FEM ÅRS HYRESKONTRAKT

Mer läsning

Annons