Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista dagarna för ICA Närköp

Annons

Utförsäljningen av varorna i butiken har pågått i två veckor. Då var rabatten 20 procent, på måndagen reades varorna ut för halva priset.

- Det var länge sedan det var så här mycket folk i butiken, säger Lena Kharchi bakom charkdisken.

Redan innan butiken öppnade klockan nio på måndagsmorgonen var det kö utanför. Och korgarna och kundvagnarna fylldes snabbt med konserver, frysvaror och mejerivaror. Det enda som inte reades ut var tobak och tidningar.

- Jag tror att det kommer gå snabbt nu. Efter i dag och i morgon är det nog tomt.

Lena Kharchi har arbetat i butiken sedan 1973. Tillsammans med sin man Mohammed har hon ägt ICA Närköp i tio år. I maj i år bestämde de sig för att lägga ned verksamheten.

- Jag tycker synd om de boende i närheten. Det bor många äldre här och för dom blir det långt att gå till en matbutik, sade Lena Kharchi då om nedläggningen.

En av butikens trogna kunder är Ann-Marie Kindström som bor i närheten och som handlat på ICA Närköp i 20 år. På måndagen var hon av dem som passade på att fynda i hyllorna.

- Jag kommer att sakna att handla här. Det är så nära och bra, säger hon.

När butiken är stängd för gott måste Ann-Marie Kindström börja handla i en annan mataffär.

- Det blir nog ICA i Marnäs eller Hemköp nere på stan. Jag får försöka storhandla lite mer då, säger hon.

Ägarparet Kharchi försökte länge att hitta nya ägare till sin butik. Men man har haft problem med buller från kylkompressorerna och klagomål från en del av de boende i fastigheten. Det har avskräckt alla intressenter och om någon dag stängs alltså butiken för gott.

STEFAN PERSSON

Mer läsning

Annons