Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista chansen att bada inomhus

Annons

- Det är första gången vi stänger över sommaren, men jag tycker att folk har förståelse för att allt ska bli klart, säger Ingegerd Hedström som jobbar i Maserhallens badkassa.

Tunets simhall har varit stängd sedan i november i fjol och kommer inte att öppnas förrän tid-igast i januari 2005. Där ska bland annat taket åtgärdas.

- Tyvärr finns det ingenstans att bada inomhus i sommar, men vi har beställt vackert väder så vi hoppas folk kan bada ute istället, säger Mats Arvidsson, chef på resultatenhet fritid.

- Annars får man kompensera det nästa år med att bada i äventyrsbadet hela sommaren, fortsätter han.

Maserhallens simhall har funnits i 36 år och lika många år har Ingegerd Hedström jobbat där.

- Vi har haft sommaröppet nästan alla år, men det brukar vara mycket lugnare då, i alla fall om det är fint väder, säger hon.

Under Dalecarlia cup-veckan är det dock alltid fullt i bassängen oavsett väder. Maserhallen ligger bra till för de deltagare som inte har bil för att åka till någon badplats.

- I år får de bowla istället, säger Ingegerd Hedström.

På måndag stänger simhallen och öppnar inte igen förrän den 9 augusti för vanliga bad. De som vill bada i upplevelsebadet får vänta till invigningen den 1 september. Sola och träna kan man dock göra hela sommaren i Maserhallen.

KARIN DIFFNER

Mer läsning

Annons