Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simmarkuriosa efterlyses

Annons

I sommar firar Vansbrosimningen 50 årsjubileum och Gunnar och Stig finkammar nu Vansbrobygden i sin jakt på material från de 50 åren. Under förra veckan besökte de FK:s redaktion för att bläddra i klipparkivet.

- Det som är svårast att hitta är bilder från -50 och -60 talet, säger de.

I första hand har Gunnar och Stig inriktat sig på att få fram en komplett samling bilder av alla de kranskullor som tagit emot simmarna genom åren.

- Den enda som saknas nu är kranskullan från 1958. Hon hette Sebe Larsson men vad vi vet så bytte hon senare namn till Pia Waldencrantz och flyttade till Göteborg.

Gunnar och Stig vill nu gärna komma i kontakt med personer som är villiga att låna ut gamla foton eller annat som de kan tänkas ha i sina gömmor.

-Vi är intresserade av allt som rör simningen. Det kan vara gamla bilder, pressklipp, super 8 filmer eller annat från Vansbrosimningens historia. Vi vill även låna gamla baddräkter från 50-60-talet eller annat som kan användas vid utställningen, säger Gunnar och Stig.

Den som känner på sig att de har något intressant i sina gömmor kan kontakta Therese ellere Gunilla vid Vansbrosimningens kansli så vidarebefordrar de tipsen till Gunnar och Stig.

Jubileumsutställningen ska visas i Pelarsalen i samband med sommarens simning.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons