Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simmare får ta en omväg

Annons

- De som varit med länge tror att det kan bli problem, många deltagare i simningen brukar vara ute i sista stund och det har hänt att det varit bilkö från Hulån till Vansbro, förklarar Almgren.

Under tre helger bygger Banverket om järnvägsövergångar i Västerdalarna. Gävle järnvägsteknik har fått uppdraget att utföra arbetet.

Gamla slipers ska bytas ut, vägen grävas ur, nya gummiövergångar läggas i och ny räls läggas på plats.

I helgen som var gjordes dessa arbeten på en övergång i Björbo och den vid Strömsheden i närheten av Snöbyn. Medan arbetet pågick under lördagen och söndagen hänvisades trafikanterna längs 71:an till vägen förbi Uppsälje. En och annan missade skyltningen och kom fram till Strömsheden där de uppmanades att åka tillbaka och följa de skyltar som PEAB satt upp.

PEAB som har hand om vägunderhållet skyltar alternativvägarna förbi arbetsplatserna.

Nu till helgen blir det övergången i Hulån och övegången vid kyrkan i Yttermalung som åtgärdas.

- Vi har pratat med Banverket och försökt få dem att flytta fram arbetet i Hulån till måndagen men det låter sig nog inte göras, då allt är upphandlat och inplanerat sedan länge, säger Almgren.

Vansbrosimningen lägger ut information på hemsidan om den störning i trafiken som arbetet med järnvägsövergången kan leda till. De som ska simma uppmanas vara ute i god tid. De får också tips om att de kan åka in i Järna och ta vägen över Uppsälje.

- Jag hoppas att vi ska vara klara med arbetet till söndag morgon, förklarar Roger Björklund som är arbetsledare på Gävle järnvägsteknik.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons