Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simmare drabbas hårt

Annons

Borlänge SS hamnar under 2004 i en mycket svår ekonomisk situation. Anledningen är enligt klubben att kommunen tagit ifrån dem möjligheten att bedriva babysim, lek och plask, vattengymnastik och simskola.

Detta då såväl Tunets simhall som Maserhallen hållits stängda, på grund av reparationer samt om- och tillbyggnad.

Något som betyder ett stort avbräck i en redan hårt ansträngd ekonomi. Verksamheterna ger viktiga intäkter och försöken att hitta andra inkomstkällor har inte lyckats.

Den beräknade nettoförlusten under året blir 95 000 kronor.

- Det var lite av ett dråpslag när Tunets simhall stängde igen. Från början sades att det skulle vara stängt i ett halvår. Nu vet vi inte när den öppnar, säger Anders Tunestam, ordförande för Borlänge SS.

Den omfattande simskoleverksamheten i Maserhallen kunde inte heller genomföras i somras på grund av bygget av ett äventyrsbad. Något som också slår mot klubbens ekonomi.

Maserhallen kan de använda framöver, men när Tunet öppnar vet klubben inte i dagsläget. För verksamheten i Tunet kan det också bli problem med ledare framöver.

- Att vi har sådana här sidoverksamheter beror på att vi vill ha en bredd i verksamheten och skapa intresse för vatten och vattensport. Men de är också en stor inkomstkälla.

Dessutom har simskolorna stor betydelse för simkunnigheten i Borlänge. I september ska klubben få besked om det blir kommunalt stöd, i form av bidrag eller sänkt hyra.

Något som enligt Anders Tunestam är ett måste. Annars blir det oerhört svårt för simsällskapet.

Simsällskapet har en lång historia, och fyller 60 år i år. Flera stora stjärnor har fostrats i klubben. Men under senare år har framgångarna inte varit lika stora:

- Vi känner nu att det finns ämnen i klubben och det vore katastrof om vi av ekonomiska skäl inte kan stötta dem, säger Anders Tunestam.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons