Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simavslutning - mot alla odds

Annons

Ett 50-tal ungar med föräldrar och simlärare kunde i fredags fira simskoleavslutning på Tjärnheden precis som vanligt. Men det kunde ingen tro i våras när nedskärningar i ekonomin hotade sommarens simundervisning.

Sälens IF, som driver badet på Tjärnheden i Transtrand, hade då beslutat ha sommarstängt; det var en ren förlust att ha bassängen i gång. Men i elfte timmen gick kommunen in med extrabidrag och därmed var simskolan räddad.

- Vi är oerhört glada att vi har badet kvar och att vi kunde ha simskola även i år, säger Christina Sköld, Transtrands byalag. Hon fortsätter:

- Det är synd bara att beslutet kom så sent. Jag vet att det är några föräldrar som hann att anmäla sina barn till Lima och Älvdalen.

Rita Nordeng kunde i år göra sitt elfte år som simfröken vid Tjärnhedsbadet.

- Vi har haft ett 50-tal barn och det tycker jag visar på att vi behövs. Det är också en billig livförsäkring att barn lär sig simma, säger Rita Nordeng.

De tre veckorna har sett bitvis riktigt uselt väder, men på avslutningen var det fint.

- Sälens IF ska ha en eloge för sponsringen av avslutningen. Ett stort plus också till alla föräldrar som hjälpte till. Och så till alla fiskar och grodor förstås, säger Rita Nordeng glatt.

De sistnämnda är de tacksamma eleverna som utöver att presenta simfröknarna också sedvanligt hivade dem i bassängen.

Utöver Rita Nordeng har Emelie Samuelsson skött simskolan. När Emelie deltog i Skinnarcupen gjorde också Sara Nilsson en insats.

Följande utmärkelser delades ut:

Kandidaten: Anna Nilsson, Joel Busk.

Järnmagistern: Jonas Larsson. Bronsmagistern: Ebba Carlsson, Johan Böhlmark, Olle Tranberg, Anna Örarbäck.

Guldmagistern: Erik Larsson.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons