Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silvers röst är guld värd

Annons

- Det är fantastiskt roligt, och det är knappt jag tror det är sant. Men jag vill gärna bryta vallen för countrymusiken här i Sverige där den aldrig blivit riktigt så stor, säger Andreas.

När det gäller Andreas Silver kan man tala om kometkarriär. Det började med att han sjöng på några skolavslutningar. Sedan kom han med i dansbandet Melody Mixers i Malung.

Hösten 2000 var han med i "Sikta mot stjärnorna" i TV4 och väckte stor uppmärksamhet med sin djupa, fina röst i en tolkning av amerikanska megastjärnan Garth Brooks "The dance".

Andreas gick till finalen, där kom han femma, men han hade fått ögonen (och öronen) på sig.

Sedan dess har det varit ganska tyst omkring Andreas. Han har ransonerat sina offentliga framträdanden och slutat i dansbandet.

- Rösten stoppade inte för att sjunga 60 låtar per danskväll, konstaterar han.

Men han har inte legat på lat-sidan och när nu Andreas plötsligt dyker upp med countrymusik igen så sker det med buller och bång.

På lördag kväll sjunger han i Bingolotto en låt från sin första singel, som är klar att släppas.

På måndag släpps en full-cd med Andreas Silver "Country songs" - elva stora countryhits i Andreas Silvers tolkning.

Samtidigt inleds en stor promotionsturné nere i Malmö där Andreas Silver under veckan besöker ett tiotal städer på väg upp till Stockholm.

Bara på en reklamkampanj i TV4 för Silvers nya skivor satsas 1,5 miljoner kronor!

Relativt nystartade musikbolaget Bonnier Music står bakom storsatsningen på Andreas Silver.

- De hörde av sig direkt efter Sikta mot stjärnorna och jag tvekade aldrig. Tänk att få ett stort skivbolag som backar upp en, det är få förunnat och jag är mycket tacksam för den här möjligheten, säger Andreas.

På full-cd:n som släpps till veckan har Andreas fått vara med och välja ut en stor del av låtarna. Det är övervägande 90-talshits av några av de största countrystjärnorna i USA - namn som Garth Brooks, Carlene Carter, Dwight Yoakam, Alan Jacksson.

Samtidigt kommer också Andreas på en "radiosingel" med två låtar. Den ena av singellåtarna, "Tired of toein´the line", sjunger han i Bingolotto. Det är en 60-talslåt som på 80-talet var en hit med Shaking Stevens. Den andra låten på singeln är "On my own" där Andreas sjunger duett med country- och dansbandssångerskan Christina Lindberg.

- Bara det, att få sjunga med en sådan sångerska, säger Andreas.

Om lanseringen av "Country songs" går bra kanske Andreas även kan få uppfylla sin nästa stora dröm: Att uppträda i "Grand Ol´Opry" i Nashville, countrysångarnas Mekka. Och vem vet?

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons