Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silvas sista dag som skolsköterska

Annons

Mer fokus på elevens omgivning och skolsituation och en bättre helhetssyn. Så summerar skolsköterskan Silva Jonsson utvecklingen inom skolsjukvården de senaste 13 åren. I går tackade lärarkolleger och elever av henne efter 13 års trogen tjänst på Mockfjärdskolan.

- När jag började var det många fler elever. Man hann i princip bara göra hälsokontroller på barnen. I dag jobbar man tillsammans med lärare, kurator och rektor för att se över hela elevens situation.

Det säger Silva Jonsson när hon går i pension efter 13 år som skolsköterska på Mockfjärdskolan.

Med tårar, kramar och blommor tackade lärare och elever av Silva i lärarrummet i går förmiddag. Ständig tillgänglighet för eleverna, ett varmt leende och enträget hälsoarbete var några av de omdömen som fälldes över Silvas person och insats på skolan vid avtackningen.

Silva själv säger att hon har sett fram emot att pensionera sig en tid. Just nu har hon bara lediga dagar fyllda med aktiviteter i tankarna.

- Nu ska jag njuta av livet. Jag sjunger i kör, orienterar och håller på med aerobics. Och så har jag mina barnbarn, säger hon.

Och skolan, kommer hon att sakna den?

- Jag kommer att sakna barnen. Men den här frågan ska man egentligen ställa sig när det har gått ett tag. Just nu känns det skönt att bli ledig faktiskt.

Birgitta Axelsson efterträder Silva Jonsson som skolsköterska på Mockfjärdskolan.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons