Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Siljansvallen i graven

Annons

Det var för knappa tre veckor sedan kommunfullmäktige beslutade att ge klartecken för arenabygget. Fullmäktige tog Lugnetplanen och inga överklaganden hade inkommit till kommunen när tidsfristen gick ut vid midnatt natten mot onsdagen.

Att bygga om isstadion till ett Ejendals arena är ett storbygge i 150-miljonersklassen. Beslutsprocessen har tagit sin tid, men trots allt har det gått både snabbt och smidigt, tycker kommunchefen Göran Wigert.

- Det har gått så fort som det någonsin kunnat. Processen har gått fantastiskt bra. Den pressade tidsplanen har fungerat.

Det enda i sammanhanget som satt käppar i hjulet är ett par överklaganden av detaljplanen för kvarteret Rättvisan 1, som bland annat omfattar utökad busstrafik samt busshållplats på Fiskgatan vid Gamla brandstationen. Vidare har kommunen och en granne till isstadion kommit fram till en kompromiss som innebär att kommunen bekostar flytt av ett par hus så dessa inte kommer att störas av Ejendals arena alltför mycket med tanke på utsikten.

I går satte arbetet i gång med rivningen av Siljansvallen. Gräs och matjord schaktades och transporterades till området norr om blivande Japanska parken där de nya gräsplanerna ska ligga. Löparbanan blir kvar ett tag till och likaså grusplanen. Allt för att inte friidrotten under en övergångsperiod ska bli helt utan träningsområde.

En epok är därmed på väg att gå i graven. Nu blickar de flesta framåt mot nya arenan och förhoppningsvis ett lag i högsta hockeyserien.

- Jag har en tår i ögonvrån, säger "Nubben" Andersson som nästan ser Siljansvallen som sitt andra hem.

Där idrottade och lekte han som barn. Även som hockeyspelare och gymnastiklärare vistades han där titt som tätt. Till Siljansvallen tog sig "Nubben" på söndagarna tillsammans med pappa "Spiken".

En annan hockeylegend, Dan Söderström, kommer ihåg hur han i slutet av 1960-talet spelade division 3 fotboll på planen. En tredje hockeyprofil, Gunnar Hedbys, jobbade som vaktmästare på området under 25 år. Även han känner känner en viss nostalgi, men att det ska bli både spännande och trevligt med det nya jätteprojektet på Lugnet.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons