Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Siljansrodden igång

Annons

I lördags var det för fyrtionde gången som Siljansnäsrodden avgjordes på midsommardagen. Detta tog hemmabåten Siljansnäsar'n fasta på då de i herrarnas final var först över mållinjen.

Men det blev inget sedvanligt dopp av styrmannen Per-Olov Smångs då tvåan Brudpiga direkt efter målgången lämnade in en protest till tävlingsdomarna.

Styrmannen Mats Niss i Brudpiga ansåg att Siljansnäsar'n varit inne på deras bana och därmed trängt dem. Efter ett snabbt möte mellan tävlingsledningen och styrmännen i finalheatet så godkändes inte protesten.

- Jaaa! Det är alltid skönt att börja med en seger på hemmaplan, jublade Per-Olov Smångs när resultatet stod klart och segern var räddad.

Det är tydligt att det är en tuff kamp mellan de båda roddklubbarna även detta år. De senaste åren har dock Siljansnäs dragit det längsta strået och avgått med den totala segern i herrtävlingen.

På damsidan blev det tufft i finalen. Även här var det förhandsfavoriterna Brudpiga och Siljansnäs roddare som gjorde upp om segern. Vid målgången var det besättningen från Brudpiga RK som fick revansch efter förlusten i herrfinalen och tjejerna i båten var påtagligt nöjda med segern i det hårda loppet.

Till skillnad mot herrarnas final inkom inga protester efter loppet utan segrarna Brudpiga kunde traditionsenligt bada den minst svettige besättningsmedlemmen efter loppet. När styrmannen Per-Erik Hedman för egen maskin letat sig till närmaste brygga så kunde han konstatera att det var med nöd och näppe som segern rotts i hamn.

- Det var väldigt hårt där ute. Siljansnäsar'n ledde med en halv båtlängd men vi kom igen och kunde ta hem segern.

- Extra skönt också att vinna på deras hemmaplan, sa Hedman och gav därmed ytterligare tändvätska åt den rivalitet som råder mellan de två topplagen.

PER KÄLLGREN

Mer läsning

Annons