Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Siljansnäs får diesel

Annons

Trots massiva protester stängde Norsk hydro dieseltanken i Siljansnäs för gott i fredags.

Därmed tvingas över 70 av bolagets före detta kunder åka till Leksand för att tanka diesel, något som upprört såväl åkeriägare som bönder, skogsarbetare och andra dieselnyttjare.

Norsk hydro menar att omsättningen vid tappen varit för dålig och att nya miljökrav för tanken skulle kosta för mycket att leva upp till.

Men knappt har Norsk Hydro lämnat Siljansnäs förrän en ny aktör finns på plats.

- Vi tar över verksamheten och har redan beställt en ny modern tank som klarar miljökraven, bekräftar Dalviks kvarns vd Håkan Söderlund.

Hur vågar ni satsa i Siljansnäs när Norsk hydro säger att det är för dålig lönsamhet på orten?

- Vi kan inte konkurrera på samma villkor som de stora bolagen. Vi har vår nisch på den här nivån och har även andra vinstkrav än de. Men självklart måste affären gå med vinst så det gäller att folk är trogna kunder.

I mitten av januari räknar företaget med att monteringen av den nya tanken på 10 000 liter är klar samt alla tillstånd skaffade.

- Vi håller som bäst på att skicka ut ansökningar till dem som vill nyttja tanken så de får vårt speciella Dala oil kort.

- Tanken är att alla med ett sådant kort ska kunna tanka i Siljansnäs, inte bara lokalbefolkningen, fortsätter Håkan Söderlund.

I och med tanken i Siljansnäs har Dalviks kvarn ett tiotal dieseltankar runt om i länet. I Leksands kommun har man sedan tidigare tagit över dieseltanken i Norra Lindberg.

- När det gäller Leksand så har vi även fått en första förfrågan av båtklubben om möjligheten till sjömack. Vi får se var det projektet slutar.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons